diumenge, 28 d’abril del 2013

Tallers de música Estiu 2013


Aquest any el fil conductor dels Tallers serà la cultura musical d’altres països. Cada setmana es treballaran països d’un continent per a que els nens i nenes puguin aprendre com és la cultura musical d’aquell país. Creiem que la música és molt important ja que desenvolupa capacitats d’expressió, sentiments, pèrdua de la vergonya, etc.

Les activitats generals que es realitzaran són:
  • Dansar, cantar i tocar cançons d’arreu del món per tal de conèixer la cultura musical d’altres països.
  • Conèixer els instruments musicals típics d’un país en concret.
  • A més de fer música, integrem jocs tradicionals de diferents països. Realitzarem jocs d’esports, jocs d’aigua, jocs cooperatius...
  • Conèixer altres aspectes de la cultura del país com la vestimenta, l’idioma, les relacions entre els seus habitants ...
  • Realitzar manualitats com, per exemple, construir instruments o disfresses típiques d’un país en concret.
  • Reforçar els coneixements de música que han adquirit durant tot l’any.
Els nens i nenes tindran hores d’estudi del seu instrument on tocaran temes d’arreu del món. Els nens que encara no estudiïn instrument podran conèixer els instruments i tocar-los.

Es seguirà amb la mateixa dinàmica de les classes: ensenyem música de manera pràctica (jocs, gimcanes...).

No t’amoïnis perquè el teu fill/a no faci els deures, en aquests tallers hi ha temps per fer-los. Si algun nen li costa alguna matèria, les monitores l’ajudaran.

Si hi ha suficients nens, es realitzaran grups, separant entre grans i petits.

A més a més de tot això, creiem que els nens a una certa edat, han de ser autònoms. Per aquesta raó, sempre hauran de col·laborar en diferents com per exemple recollir i endreçar els materials (tant a l’hora d’esmorzar com de dinar els nens recolliran els papers d’embolicar o la safata).

Setmanes abans de començar els tallers, s’entregarà a cada família la programació d’aquest.

Els nens que es vulguin quedar a menjar hauran de portar-se la carmanyola amb el dinar i els estris necessaris per menjar. També, els hàbits d’higiene són importants. Hauran de portar raspall de dents i una tovallola petita.

Més informació: Cartell i Díptic

Cap comentari: